Wat is Lomi Lomi massage?

Lomi Lomi.. een massage uit liefde gegeven.
Niet voor niets ook wel “loving hands” massage genoemd

Wat is Lomi Lomi?

Lomi Lomi betekent massage.  Deze helende massage is afkomstig van Hawaii en onderscheidt zich door de lange vloeiende, ritmische bewegingen.

De Hawaiianen geloven dat (negatieve) ideeën, oude patronen, beperkingen en overtuigingen zich vastzetten in het lichaam waardoor de energie in het lichaam niet meer vrij kan stromen. Lomi Lomi helpt deze energieblokkades op te heffen zodat nieuwe energie weer vrij kan stromen.

Lomi Lomi is naast een deel techniek vooral ook een intuïtieve massage. Er is geen vaste volgorde en geen massage is hetzelfde, Lomi Lomi volgt de energie en doet wat nodig is.

Hoe werkt Lomi Lomi?

De massage start met het uitspreken van een wens of intentie, wat heb je nodig?

Tijdens de massage zullen mijn handen, onderarmen en ellebogen in vloeiende, ritmische bewegingen over het volledige lichaam bewegen. Verschillende delen van het lichaam worden tegelijkertijd gemasseerd zodat je gehele lichaam geholpen wordt los te laten en te ontspannen.
Langzame en snelle bewegingen zullen zich afwisselen om uw lichaam uit te nodigen emoties die in de cellen zijn opgeslagen los te laten en zo blokkades op te heffen.

Om de stroken en bewegingen zo vloeiend en ritmisch mogelijk te maken en de flow niet te belemmeren ben je afgedekt met een Sarong/doek.

Aan het einde van de massage wordt je weer volledig afgedekt en eindig ik, zoals we zijn begonnen, met de handen op de rug of op de buik afhankelijk van de gekozen duur van de massage. Bij een volledig Lomi Lomi wordt je halverwege gevraagd om te draaien.

Praktisch.

Mijn massageruimte geeft volledige privacy, het is een intieme, warme ruimte zonder ramen zodat we privacy ook volledig kunnen garanderen. Sarongs zijn aanwezig. Een massage gebeurt in principe met minimale afdekking. Hierdoor kunnen wij de Lomi Lomi massage geven zoals deze vanuit de traditie bedoeld is.

Liever iets meer bedekt? Geef dat aan, dan houd ik daar rekening mee. Wil je liever iets aanhouden dan raad ik aan een string/tanga aan te doen. Let op dat deze wel vies kan worden van de olie die wordt gebruikt tijdens de massage.

Misschien ten overvloede, maar dit is geen erotische massage. De massage gebeurt altijd met een minimale afdekking of meer.

Loyaal aan je ouders

Ik zie je een beetje vertwijfeld staan, af en toe een beetje bijtend op je nagels, zenuwachtig, loyaal aan je ouders.

Je kijkt naar de vloerankers op de grond. Ik heb gevraagd om voor ieder lid uit je gezin van herkomst een vloeranker neer te leggen. Niet te veel over nadenken, maar gewoon zoals het voor jou voelt. En zo liggen je vader, je moeder je broers, je zussen en jijzelf ineens in een opstelling voor je op de grond.

Ik vraag aan jou: “En wat valt je op? Hoe voelt het wanneer je hiernaar kijkt?”

Lees meer

Ik zie jou en waarom ik doe wat ik doe.

Al jong voelde ik aan wat er om me heen gebeurde. Eerst te jong om me te verwoorden. Later snapte ik er niks meer van omdat men niet hun ware emoties toonden zodat ik aan mezelf ging twijfelen.

Lees meer

Heb jij de bodem van de put al geraakt, of bijna?

Daar zat ik dan voor de derde keer, in de wachtkamer. Ik was bij de huisarts geweest, niet voor mezelf maar voor mijn zoontje van een paar weken oud. Mijn eigen klachten wuifde ik weg.  De volgende dag belde de huisarts hoe het ging...

Lees meer

Holistisch Traject

Onrustig,druk hoofd,vage klachten, migraine, stress, slecht slapen, moe, nek- en schouderklachten, prikkelbaar, overprikkeld, HSP, geen grenzen of moeite met grenzen aangeven, burn-out, moeite met voor jezelf kiezen,

Lees meer

Wat is massage Lomi style?

Wil je een beetje proeven van de Lomi Lomi massage dan is er nu de Ontspanningsmassage Lomi – style. Deze massage combineert de vloeiende bewegingen Deze massage combineert de vloeiende bewegingen

Lees meer

Wat is ScentTouch?

Ken je dat? De geur van kruidnagel doet je denken aan oma’s draadjesvlees. Een dennenlucht brengt je terug naar een bepaalde herinnering van Kerst in je jeugd. Citroen aan de luchtverfrisser in de wc. Naast dat deze geuren een herinnering...

Lees meer

Nieuws, tips, inzichten, meditaties en nog veel meer

Wil jij max 1x per maand mijn nieuwsbrief ontvangen schrijf je dan snel in.

Yes, je inschrijving is gelukt..