Loslaten en afscheid nemen

sep 23, 2020 | On my mind

Ik krijg te horen dat je ziek bent, ernstig ziek. Dit is vreselijk, we huilen er samen om.  Een fantastische vrouw die bergen kan verzetten, een zakenvrouw. Een vrouw die haarfijn weet wat er in je omgaat. Iemand die je wel je eigen pad laat lopen.

Maar je gaat het redden. Ik ben nog niet uitgeleerd, jij hebt grootse plannen, WIJ hebben grootse plannen. Maar iedere keer als er weer nieuws is wordt het eigenlijk slechter, maar als we weer even samen een kopje koffie hebben gedronken en hebben gehuild dan zijn we er weer. Je gaat het redden. Je overleeft dit.

Dan zit ik in mijn auto te huilen omdat ik eigenlijk weet dat je het niet gaat redden. Maar je wil het niet horen. En dat snap ik. Dan geef je je eraan toe, dan geef je voor je gevoel misschien wel op. En je wil niet opgeven. Je bent hier voor je gevoel nog niet klaar. Je hebt een dochter, daar huil je om: “Die kan ik toch niet alleen achter laten?” Nee, dat is het laatste wat je wil! En dat snap ik. Je elimineert de mensen om je heen die niet geloven in je herstel. Alles is energie en daar geloof je met Hart en Ziel in. En dat snap ik met alle beste wil van de wereld. En voor jou blijf ik positief.

Dan komt het moment dat ik er niet meer om heen kan. Ik weet dat je het echt niet meer gaat redden. Zakelijk zijn er nog losse eindjes (zeg maar gerust einden). Heel voorzichtig informeer ik daarnaar. En daar is die muur. PATS BOEM!! Buiten gesloten, ik word genegeerd. Ik krijg geen antwoord meer. Nergens wordt er meer op gereageerd.
Wat is er gebeurd?  Ik weet het wel, ik heb je in twijfel getrokken. Ik heb laten doorschemeren dat ik er niet meer in geloof. Ik ben niet meer de positieve energie die je nodig hebt.
Ik ben helaas (of gelukkig, dat is maar hoe je het bekijkt) niet de enige bij wie het gebeurt, ik zal het maar niet persoonlijk opvatten.

Wat moet ik doen?

Het conflict in mezelf…Ga ik er werk van maken? Is ook niet aardig, je bent doodziek. Ja, maar ja, ik heb ook een bedrijf dat ik draaiende moet houden. Ik heb ook 3 kleine kindjes. Ja, maar je leeft toch nog en bent gezond?
Jij hebt dit al zo lang aan zien komen. Waarom reageer je niet gewoon? Waarom geen uitleg? Waarom negeren? Waarom dit niet goed afsluiten, dan kan je al je energie op je herstel gaan richten?  Maak je er niet zo druk om, ja maar het gaat niet om iets kleins… Wat gaat er toch in je om?
Zoveel vragen en geen antwoorden.

Zoals ik je ken houd je zakelijk en privé gescheiden. Al zou ik je beste vriendin zijn, je stuurt gewoon een rekening voor je diensten. En dat is uiteraard prima, graag zelfs, dan kun je daar nooit misverstanden over hebben.  Ik ga ervan uit dat je dat dan andersom ook respecteert.

Maar je wil niet accepteren dat je doodgaat. Je zal vechten tot de laatste adem. En daar bewonder ik je voor. Voor jou valt er nog niets te regelen/af te handelen, je gaat nog niet, het is nog niet jouw tijd. Ik zie mijn losse einden in rook opgaan omdat je niet kan accepteren dat jouw taak erop zit.

Ik snap je wel, ik had alleen gehoopt dat je mij ook had gesnapt. Dan was dit allemaal niet nodig geweest. Dan was er wederzijds begrip geweest en hadden we dit samen op kunnen lossen.

Ik wil dat je weet dat ik je ga missen, dat ik alle gesprekken aan de keukentafel ga missen. Het sparren over onze gezamenlijke interesses. Je uitleg, je scherpe vragen, luisteren zonder oordeel. Onze tijd was te kort. Ik heb gelukkig heel veel van je geleerd. Ook van deze situatie en daar wil ik je voor bedanken.

Ik hoop dat je de rust kan vinden om je afscheid te aanvaarden.

Liefs Nina

Ik zie jou en waarom ik doe wat ik doe.

Al jong voelde ik aan wat er om me heen gebeurde. Eerst te jong om me te verwoorden. Later snapte ik er niks meer van omdat men niet hun ware emoties toonden zodat ik aan mezelf ging twijfelen.

Lees meer

Heb jij de bodem van de put al geraakt, of bijna?

Daar zat ik dan voor de derde keer, in de wachtkamer. Ik was bij de huisarts geweest, niet voor mezelf maar voor mijn zoontje van een paar weken oud. Mijn eigen klachten wuifde ik weg.  De volgende dag belde de huisarts hoe het ging...

Lees meer

Holistisch Traject

Onrustig,druk hoofd,vage klachten, migraine, stress, slecht slapen, moe, nek- en schouderklachten, prikkelbaar, overprikkeld, HSP, geen grenzen of moeite met grenzen aangeven, burn-out, moeite met voor jezelf kiezen,

Lees meer

Wat is massage Lomi style?

Wil je een beetje proeven van de Lomi Lomi massage dan is er nu de Ontspanningsmassage Lomi – style. Deze massage combineert de vloeiende bewegingen Deze massage combineert de vloeiende bewegingen

Lees meer

Wat is ScentTouch?

Ken je dat? De geur van kruidnagel doet je denken aan oma’s draadjesvlees. Een dennenlucht brengt je terug naar een bepaalde herinnering van Kerst in je jeugd. Citroen aan de luchtverfrisser in de wc. Naast dat deze geuren een herinnering...

Lees meer

Wat is een handmassage?

Slechte doorbloeding in je handen?Hele dag achter de computer?Pijn in je handen of in de gewrichten van je handen?Ben je onrustig, gehaast, geprikkeld?Komt dit je bekend voor? Dan is een handmassage iets voor jou. Handmassage Deze...

Lees meer

Nieuws, tips, inzichten, meditaties en nog veel meer

Wil jij max 1x per maand mijn nieuwsbrief ontvangen schrijf je dan snel in.

Yes, je inschrijving is gelukt..